woensdag 6 juni 2012

Nederlander leidt antipiraterijmissie NAVO

Commandeur Ben Bekkering heeft vandaag het commando overgenomen van de antipiraterij-missie van de NAVO in de wateren rond Somalië, operatie Ocean Shield.

Commando-overdracht
De ceremonie had plaats in de haven van Jeddah (Saoedi-Arabië), waar de Turkse vice-admiraal Sinan Azmi Tosun het commando over de zogenoemde Combined Task Force 508 overdroeg. De 24 koppen tellende staf van deze Standing NATO Maritime Group 1 is aan boord van het Nederlandse vlaggenschip geplaatst, het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. Evertsen.

Waakzaam
Bekkering zei bij het aanvaarden van zijn taak dat de taakgroep waakzaam moet blijven, ondanks de successen van het afgelopen half jaar. “De piraten zien steeds minder kans vanaf de kust te opereren en te jagen op schepen. We kunnen echter niet op onze lauweren rusten. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat we in samenwerking met al onze partners in de regio een maximaal effect blijven bereiken in de strijd tegen de piraterij.”

Coalitie
Het vlootverband gaat de komende maanden patrouilleren in de Golf of Aden en rond de Hoorn van Afrika. Dat gebeurt met andere taakgroepen, een van de Europese Unie en een van een maritieme coalitie, waarin Bahrain, China, Rusland, Japan en India samenwerken.

(ministerie van Defensie, 6 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten