vrijdag 15 juni 2012

Defensie organiseert 'Lotgenotencontactdag'

Zo’n 50 op uitzending gewond geraakte (oud-) militairen waren gisteren bijeen op de Johannes Postkazerne in Havelte voor de krijgsmachtbrede Lotgenotencontactdag. De mannen en vrouwen ontvingen samen met hun naasten praktische informatie over de nazorg van Defensie, maar kregen vooral ruimte om ervaringen te delen.

De Koninklijke Landmacht verzorgde deze dag die in het teken stond van aandacht en erkenning voor alle militairen die gewond zijn geraakt tijdens een uitzending. Militairen met lichamelijk letsel maar ook psychische verwondingen als een posttraumatische stress stoornis (PTSS) ontmoetten elkaar in een informele sfeer. Ook kregen ouders, partners, broers en zussen de kans om met hun lotgenoten te praten over hun rol.

De naaste omgeving vormt een onmisbare schakel in het herstel van de gewonde en de oriëntatie op een nieuwe toekomst binnen of buiten Defensie, vertelt luitenant-kolonel Rob Bogers, een van de organisatoren van de Lotgenotencontactdag. “Het duurt voor de meeste zwaargewonden 4 tot 6 jaar voordat ze weer zicht krijgen op die toekomst. Dat kun je niet alleen, daarbij heb je alle hulp en steun nodig.”

(ministerie van Defensie, 15 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten