zondag 10 juni 2012

EK 2012: afzien in Zuid-Soedan...

(Onderstaand een nieuwsbericht van het ministerie van Defensie. Het moet zaterdag vooral afzien zijn geweest voor de tien militairen in Zuid-Soedan die samen met hun Deense collega's de wedstrijd bekeken..... Deze militairen maken onderdeel uit van de vredesmissie 'UNMISS' van de Verenigde Naties - hdv)


Missiegebieden kleuren oranje

Te midden van opgefleurde containers, rood-wit-blauwe vlaggen en oranje outfits hebben militairen, politieagenten en diplomaten in Kunduz gisteren massaal gekeken naar de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal.

Kunduz, Afghanistan

In Juba, Zuid-Soedan, zagen 10 Nederlandse militairen Oranje tegen de verhoudingen in met 0-1 van Denemarken verliezen te midden van Denen op de Deense compound.


Juba, Zuid-Soedan
De Nederlandse deelnemers aan de politietrainingsmissie in het Noord-Afghaanse Kunduz bekeken de match op het speciaal daarvoor ingerichte ‘Oranjeplein’. Ondanks de nederlaag staan de militairen ook woensdag weer als een man achter Oranje. Dan is Duitsland de te kloppen tegenstander. Dat deze coalitiepartner ook op het kamp in Afghanistan de ‘buurman’ van de Nederlanders is, maakt dit cruciale duel er alleen maar spannender op.

(ministerie van Defensie, 10 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten