vrijdag 8 juni 2012

Rode baretten eren invasie D-Day


Met een parachutesprong boven het vermaarde Normandische plaatsje Sainte-Mère-Église hebben militairen van 11 Luchtmobiele Brigade woensdag de geallieerde invasie van 6 juni 1944 herdacht.

De sprong, samen met collega’s uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vormde een van de vele plechtigheden waaraan de rode baretten en militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers ‘Prinses Irene’ de afgelopen dagen hebben deelgenomen.


Sainte-Mère-Église

Gisteren kwam in Arromanches traditioneel een groep voormalige Engelandvaarders van de Prinses Irene Brigade bijeen onder leiding van generaal-majoor buiten dienst Rudi Hemmes om D-Day te gedenken.
Eerder was er een kranslegging bij het monument ‘Iron Mike’ bij La Fière door onder anderen luitenant-kolonel Michael van den Berg, de adjunct-defensieattaché in Parijs. De Nederlandse militairen stonden ook opgesteld bij het oorlogsmonument in het dorpje Graignes, waar zeer zwaar is gevochten. Eerder deze week vond de herdenking plaats op de Duitse begraafplaats in het dorpje La Cambe.

(ministerie van Defensie, 8 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten