vrijdag 22 juni 2012

Kabinet houdt verkoop tanks aan Indonesië 'in beraad'

In de ministerraad is vrijdag geen besluit genomen over de verkoop van 80 tanks aan Indonesië. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zei dat het onderwerp "in beraad wordt gehouden''.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer bleek donderdag opnieuw een meerderheid tegen de export te zijn vanwege mensenrechtenschendingen in de oud-kolonie. Na afloop van dit overleg vroeg Rosenthal om een schorsing zodat de ministerraad zich opnieuw over de zaak kon buigen. De bewindsman beloofde geen onomkeerbare stappen te nemen. Minister Hans Hillen van Defensie zei na de ministeraad dat er geen deadline is voor een besluit.

Defensie moet de Leopard-tanks kwijt vanwege een bezuiniging van 1 miljard op het ministerie. Vorig jaar nam de Kamer al een motie van GroenLinks aan tegen de verkoop.

(De Stentor, 22 juni 2012)

2 opmerkingen:

  1. Als "in beraad" maar niet betekent dat het kabinet de verkoop alsnog slinks laat plaatsvinden tijdens één van die vele doodse komkommertijdmomenten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nederland is weer het braafste jongetje van de klas. Verkopen wij ze niet dan koopt I. ze wel van Duitsland! Duidelijke afspraken maken met I. over inzet tegen eigen bevolking! Daarnaast breder kijken dan de verkoop van tanks! Er wordt door Nl. scheepsbouwers kasko marineschepen gebouwd voor miljoenen en daarnaast verkopen we onderdelen tbv de marine aan Indonesie! daar heeft de politiek het niet over. In de toekomst wil I. Nog meer schepen bestellen die Nl. veel geld en banen oplevert!

    BeantwoordenVerwijderen