maandag 11 juni 2012

Herbegrafenis militairen op Ereveld Grebbeberg

Dienstplichtig soldaten Teunis van Wijk uit Vries en Adriaan de Zeeuw uit Terneuzen krijgen donderdag 14 juni hun laatste rustplaats op het Militair Ereveld Grebbeberg. Beide soldaten sneuvelden op 11 mei 1940, kort na de Duitse inval.

De nabestaanden van beide soldaten hebben de Oorlogsgravenstichting verzocht hun stoffelijke resten over te brengen naar het Militair Ereveld Grebbeberg. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht zorgt voor de uitvoering daarvan. Militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon dragen de beide soldaten naar hun laatste rustplaats, in aanwezigheid van hun nabestaanden.

Ereveld Grebbeberg. Foto: Oorlogsgravenstichting

De 35-jarige soldaat Teunis van Wijk was landbouwer van beroep en diende als dienstplichtige bij het 1e Bataljon van het 34e Regiment Infanterie. Hij sneuvelde in Dordrecht tijdens een hevige aanval van Duitse troepen op zijn eenheid. Soldaat Adriaan de Zeeuw was bakkersknecht en maakte na de mobilisatie deel uit van de Staf van het 3e Legerkorps. Hij diende bij een Veldpostpeloton in Culemborg en kwam om op 29-jarige leeftijd om het leven tijdens een beschieting door een Duitse duikbommenwerper.

(ministerie van Defensie, 11 juni 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten