dinsdag 4 september 2012

In actie tegen bezuinigingen, Defensie al aan de afgrond

Officieren uit de hele krijgsmacht komen in actie om eventuele nieuwe bezuinigingen op Defensie tegen te gaan. Vandaag is hiervoor het startsein gegeven. Wat de Gezamenlijke Officieren Verenigingen & Middelbaar- en Hoger Burgerpersoneel bij Defensie (GOV/MHB) betreft zijn verdere bezuinigingsplannen op Defensie desastreus voor de Nederlandse bevolking.

Volgens duovoorzitter Rob Hunnego van de GOV/MHB staat Defensie ‘al aan de afgrond’ en betekenen nieuwe bezuinigingen het einde van de krijgsmacht. Minister Hans Hillen hamert er al tijden op dat op zijn departement niet meer valt te bezuinigen na de 1 miljard euro die het sinds het laatste regeerakkoord voor de kiezen kreeg. De lopende reorganisatie, die nog tot in  2014 loopt, gaat onder meer ten koste van de laatste tanks, helikopters, F-16’s, marineschepen, kazernes en 12.000 banen.

Bieden van veiligheid
Ondanks de waarschuwingen worden in de verschillende verkiezingsprogramma’s wederom bezuinigingen voorgesteld. Voor Hunnego reden met militairen in actie te komen. Volgens hem hebben ze te lang hun mond gehouden. Hunnego meent dat met de nieuwe plannen van politieke partijen om weer te snijden in het militaire apparaat een grens is overschreden. De partijen “bekommeren zich totaal niet om een van de kerntaken van de overheid: het bieden van veiligheid.”

Hunnego startte onlangs ook al een petitie onder de titel ‘Handen af van Defensie, in belang van verzorgingsstaat. De teller loopt inmiddels richting 15.000 ondertekenaars.

Zie: http://petities.nl/petitie/handen-af-van-defensie-in-belang-van-verzorgingsstaat

(ministerie van Defensie, 4 september 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten