vrijdag 7 september 2012

Limburg: extra geld voor behoud KMS

door Wijnand Kooijmans

De provincie Limburg verhoogt haar bijdrage aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert van één naar twee miljoen euro. Op die manier hoopt de provincie de KMS voor Limburg te behouden en een verhuizing naar Ermelo te voorkomen.

Het gaat om een eenmalige bijdrage. Minister Hans Hillen van Defensie wil de kazerne sluiten en de opleiding naar Ermelo verplaatsen, maar een Kamermeerderheid besloot in juli de KMS nog een kans te geven. Dit op initiatief van het CDA, de PvdA en VVD. Het waren juist deze partijen die een maand eerder nog hadden ingestemd met de verhuizing naar Ermelo.

Weert wil enkele onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven nauw met de KMS laten samenwerken, zodat behoud van het gebouwencomplex rendabel wordt. Onder meer wil het de onderofficiersopleidingen van marine en luchtmacht ook naar Weert halen. Met dit doel werd hiervoor al 1 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld.

Binnen Weert leeft wel de vrees dat het uitstel van drie maanden dat de Tweede Kamer heeft gegeven niet meer dan een politiek spel is om de besluitvorming over de verkiezingen heen te tillen. Mede omdat de PVV zich altijd wel heeft verzet tegen de verhuizing van Weert naar Ermelo.

(De Stentor, 7 september 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten