zaterdag 15 september 2012

Adviesorgaan maakt zich zorgen om defensie

De Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) maakt zich grote zorgen over eventuele nieuwe bezuinigingen op defensie. Dat heeft het belangrijke adviesorgaan op het gebied van buitenlands beleid laten weten aan alle leden van de Staten-Generaal in een brief.

''Eventuele nieuwe bezuinigingen op Defensie zouden ernstig afbreuk doen aan een effectief buitenlands- en veiligheidsbeleid'', schrijft de AIV. De brief is juist nu verstuurd, omdat er een nieuw kabinet wordt geformeerd.

Volgens het adviesorgaan roept het huidige formaat van de krijgsmacht al ''vragen op over de inzetbaarheid en het ambitieniveau''.

Sinds de Koude Oorlog, zo betoogt de AIV, is de krijgsmacht met enige regelmatig verkleind. ''Nieuwe bezuinigingen op defensie zijn in strijd met de grondwettelijke taken van de krijgsmacht en verdragsrechtelijke verplichtingen van Nederland.''

(ANP/Nu.nl, 15 september 2012)

Volledige AIV-brief: Kabinetsformatie 2012: krijgsmacht in de knel.

1 opmerking:

  1. Precies wat ik al voor de verkiezingen heb aangegeven op diverse fora en social media. De Staat is verplicht te zorgen voor veiligheid van het NLD grondgebied en staatsburgers. Doet zij dat niet, dan wordt de Grondwet overtreden.

    BeantwoordenVerwijderen