zaterdag 8 september 2012

Buma noemt woorden Knops over Defensie 'niet de zijne'

CDA-leider Sybrand Buma valt zijn partijgenoot en fractiegenoot Raymond Knops niet af vanwege diens verhaal over de dreigende bezuinigingen op Defensie en de vergelijking met onder meer terreurorganisatie al-Qaeda.

''Het zijn niet mijn woorden'', zei Buma alleen vrijdagavond in het RTL-programma Wat kiest Nederland. Knops had donderdag gezegd dat de grootste aanslag op onze veiligheid en welvaart vooralsnog niet van terreurorganisatie al-Qaeda dreigt te komen, maar van de linkse partijen.

Ook waarschuwde Knops dat 12 september - de dag van de verkiezingen - wel eens een '11 september' voor de militairen kan worden, verwijzend naar de terreuraanslagen op onder meer New York in 2001.
Oud-militair

Knops stoort zich erg aan plannen bij linkse partijen die flink willen snijden in Defensie, na de forse bezuiniging die al is doorgevoerd. Volgens Buma is de emotie van Knops te verklaren omdat die een oud-militair is.

De zorgen over de gevolgen voor Defensie deelt Buma, maar de woorden van Knops zou hij niet kiezen. Verder afstand nemen van Knops wilde Buma niet. PvdA en SP vonden de vergelijking van Knops zeer ongepast. (...)

(ANP/Nu.nl, 7 september 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten