zaterdag 11 augustus 2012

PvdA-prominenten bezoeken Den Helder

Den Helder – Met nog een maand voor de Tweede Kamerverkiezingen begint de verkiezingscampagne langzaam op gang te komen. Komend weekeinde komen enkele PvdA-prominenten naar Den Helder.

Op uitnodiging van de Koninklijke Marine brengt landelijk PvdA-voorzitter Hans Spekman op 17 augustus een bezoek aan de Nieuwe Haven voor een gesprek met de Marineleiding. ’s Middags bezoekt hij een aantal Helderse ondernemingen om een indruk te krijgen van de werkgelegenheid in Den Helder. Aansluitend voert Hans -onder het genot van een kop koffie en door hem zelf gebakken appeltaart – gesprekken met een tiental nieuwe PvdA-leden die zijn aangedragen door het Helders raadslid Andries Pruiksma.

In de avond gaat Spekman in Galerie Windkracht 13 in gesprek met belangstellenden over de inzet van het verkiezingsprogramma* voor een eerlijker en socialer Nederland door groei en banen. Hij zal ingaan op de werkgelegenheidskansen voor de regio en wat de PvdA daaraan kan bijdragen. Fijko van der Laan zal Spekman interviewen aan de hand van een aantal prikkelende stellingen. De bijeenkomst is openbaar, begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Kamerleden
In de ochtend van zaterdag 18 augustus zijn de Tweede Kamerleden Angelien Eijsink en Jeroen Recourt uitgenodigd voor een medal parade van de Hr. Ms. Evertsen. ’s Middags hebben zij een werkconferentie met PvdA-leden en deskundigen om geïnformeerd te worden over de inspanningen van Den Helder en de regio voor de ontwikkeling van een maritiem cluster genaamd Maritime Maintenance Campus Netherlands.

Een dergelijk cluster waaraan ondernemers, onderzoekinstellingen, onderwijsinstanties en overheidsoverheidsorganisaties actief deelnemen kan voor veel innovatieve bedrijvigheid en werkgelegenheid zorgen. Vooral wanneer kansen worden benut door samenwerking met de Koninklijke marine en het Marinebedrijf en medegebruik van defensie-infrastructuur. Iedereen met belangstelling of een goed idee is van harte welkom. Deze bijeenkomst begint om 13.30 uur en vindt plaats in de Maritieme Herbergh Neptunus, aan Het Nieuwe Diep 34.

(Den Helder Actueel, 11 augustus 2012)

*Voor de PvdA defensiestandpunten bij de komende verkiezingen zie Defensie in de verkiezingsprogramma's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten