donderdag 23 augustus 2012

Nieuwe kans voor legerdepot Eygelshoven

Van onze verslaggever

Het materieeldepot van Defensie in Eygelshoven krijgt wellicht een nieuwe kans. Het Duitse ministerie van Defensie wil het complex inschakelen bij het groot onderhoud van legervoertuigen die terugkeren uit Afghanistan.

Het ministerie van Defensie bevestigde woensdag dat er een officieel verzoek ligt van de Duitse collega's om een mogelijke rol van het materieeldepot in Eygelshoven bij het repatriëren van legervoertuigen van de Duitse vredesmissie in Afghanistan nader te onderzoeken.

In overleg tussen de beide ministeries wordt nu bekeken om hoeveel voertuigen het gaat, binnen welk tijdsbestek en - niet het onbelangrijkste aspect - welke vergoeding Duitsland bereid is te betalen voor het gebruik van het depot. "Pas als dat allemaal duidelijk is, wordt de afweging gemaakt of langer openhouden van het complex rendabel is. Er staat dus nog helemaal niets vast”, benadrukt een woordvoerster van Defensie.

Het materieeldepot in Eygelshoven - een terrein van 28 hectare met onder meer negen enorme hallen - staat sinds vorig jaar op de nominatie om zo snel mogelijk gesloten en verkocht te worden. Defensie moet fors bezuinigen en wil daartoe onder meer overbodige terreinen en gebouwen afstoten.

Begin jaren '90, toen het depot in Eygelshoven in gebruik was bij het Amerikaanse leger, werkten er zo'n 180 mensen, vooral burgerpersoneel (onder wie veel technici) uit Limburg. Momenteel zijn dat er nog enkele tientallen. De laatste tijd waren nog drie van de negen hallen in gebruik voor het onderhoud van Nederlands legermaterieel. De contracten daarvoor lopen dit jaar echter af.

(De Limburger, 23 augustus 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten