zaterdag 25 augustus 2012

Duitsland begint in september met aftocht uit Kunduz

De krant Die Welt meldt dat Duitsland volgende maand begint met het terugtrekken van zijn in totaal 225 politietrainers uit de Afghaanse provincie Kunduz. Dat zal volgens de krant in drie fases gebeuren. Eerst zal het trainingscentrum in de stad Faisabad aan de Afghaanse autoriteiten worden overgedragen. Volgend jaar is dan het centrum in Kunduz-stad aan de beurt en in 2014 het trainingscentrum in Mazar-e-Sharif. Vanaf februari zullen de Duitse politietrainers al geen bezoeken meer afleggen aan de verschillende districten van Kunduz.

Duitsland heeft in Kunduz 200 politietrainers, daarnaast zijn 25 politiemensen actief bij de Europese trainingsmissie EUPOL-Afghanistan.

Het is nog niet duidelijk in welk tempo de Duitse *militairen* uit Kunduz worden teruggetrokken. Het nieuws in Die Welt komt van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Onduidelijk is ook nog welke consequenties het stappenplan heeft voor de Nederlandse politietrainingsmissie in Kunduz. Deze is v.w.b. de infrastructuur in Kunduz (gebouwen, luchttransport e.d.) grotendeels afhankelijk van Duitsland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten