donderdag 9 augustus 2012

Laatste eer voor Ridder MWO Frits den Ouden

Defensie heeft gisteren de laatste eer bewezen aan de Ridder Militaire Willems-Orde, kapitein buiten dienst Frits den Ouden. Den Ouden overleed vorige week op 98-jarige leeftijd.


Bij de uitvaart in Breda waren enkele van de 7 overgebleven Ridders Militaire Willems-Orde en civiele en militaire autoriteiten aanwezig, onder wie Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.

Missing man
Een draagploeg van militairen van Vliegbasis Woensdrecht droeg de kist langs een erehaag van luchtmachtmilitairen van alle onderdelen. Even daarvoor hadden historische propellervliegtuigen, 3 Harvards en 1 Beechcraft, in een missing man formatie een laatste groet aan de overleden ridder gebracht.

Bescheiden
Tijdens de plechtigheid sprak onder anderen luitenant-generaal Alexander Schnitger, de Commandant Luchtstrijdkrachten. Hij noemde Den Ouden een voorbeeld voor alle militairen. “Hij bleef koelbloedig in het heetst van de strijd en sprak altijd  bescheiden over zijn daden. Hij voelde zich zeer verbonden met de Koninklijke Luchtmacht. We zijn hem veel verschuldigd”, aldus Schnitger.

Vlag
Aan het eind van de plechtigheid werd de Willems-Orde aan de familie gegeven door een van de aanwezige Ridders.  De vlag die over de kist lag, werd door de Commandant der Strijdkrachten eveneens aan de familie overhandigd.

Dinsdagavond was het publiek in de gelegenheid afscheid te nemen van Den Ouden. Militaire vliegers van Vliegbasis Gilze-Rijen vormden de wake bij dit afscheid.

(ministerie van Defensie, 9 augustus 2012)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten