maandag 13 augustus 2012

Noodklok

Wanneer de verkiezingsprogramma's van de diverse politieke partijen worden geanalyseerd op de Defensieparagraaf ontstaat niet echt een gerust gevoel, dat de dames en heren politici in den breedte de defensieorganisatie de rust gunnen om de draconische bezuinigingen uit de Beleidsbrief 'Een kleinere krijgsmacht in een onrustige wereld' van 8 april 2011 (inderdaad, pas een jaar geleden) te absorberen.

De in gang gezette diep ingrijpende reorganisaties naar aanleiding van de beleidsbrief zijn opgestart, bevinden zich in het stadium van 'concept'. De financiële doorwerking van de bezuinigingen loopt door tot de begroting van 2016; de grote gedwongen ontslaggolf bij Defensie vindt plaats in 2013 en 2014. Het is dan ook niet voor niets dat zowel de defensieleiding als de vakbonden en beroepsverenigingen, elk voor zich, hierover de noodklok luiden.

Helaas wordt dit luiden van de noodklok in de media weggezet als een 'charme-offensief', terwijl Nederland onderverzekerd is geraakt! Het positieve ervan is dat de media - en hopelijk ook onze politici, die zich warmlopen voor 12 september- aandacht besteden aan defensie en het defensiepersoneel.

Zowel in Carre als in het Marineblad, die de laatste week van augustus 2012 bij de leden op de deurmat zullen vallen, is vanuit de GOV|MHB een analyse van de defensieparagraaf van de diverse verkiezingsprogramma's opgenomen. Iedereen kan op grond van deze analyses en de waarde die ieder voor zich hecht aan de andere elementen van de verkiezingsprogramma's, een afweging maken welke partij het verdient een stem, uw stem, te krijgen.

Tot die tijd zult u via deze website regelmatig op de hoogte worden gehouden van relevante media-uitingen op het gebied van Defensie én kunt u uw steun betuigen aan de petitie: Handen af van Defensie!

(ProDef/GOV|MHB, 13 augustus 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten