woensdag 1 augustus 2012

Defensie betaalt ‘ereschuld’ in oktober

Defensie – en namens Defensie het ABP -  zal het grootste deel van de veteranen die in aanmerking komen voor de zogenaamde ‘ereschuldregeling’  in oktober uitbetalen. Dat heeft de plaatsvervangende hoofddirecteur-personeel op 1 augustus aan de bonden laten weten. Naar verwachting zal uiterlijk in december iedere rechthebbende de vergoeding ontvangen.

In principe hoeven zij niet zelf de uitkering aan te vragen. Het ABP bepaalt zelf aan de hand van de al bekende gegevens hoe hoog de uitkering moet zijn. Het ABP voert de regeling namens de minister van Defensie uit.

Als nieuwe rechthebbenden zich melden zal het ABP dat uiteraard uitzoeken. Eind augustus komt er nadere informatie over de voortgang van de uitbetaling van de ‘ereschuld’.

(VBM|NOV, 1 augustus 2012)

Defensie vereffent ereschuld in oktober

De meeste militairen die in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming omdat zij in het verleden gewond raakten tijdens een missie, zullen in oktober een vergoeding ontvangen. Naar verwachting zullen de overige uitkeringen van de zogenoemde ereschuldregeling uiterlijk in december uitbetaald zijn.

Dat meldde de militaire vakbond VBM-NOV woensdag op basis van een overleg met Defensie. Minister Hans Hillen van Defensie maakte vorig jaar november al bekend dat hij 110 miljoen euro beschikbaar had om de ereschuld te regelen. Met de bonden maakte hij daarna afspraken over de manier waarop de vergoedingen zullen worden uitgekeerd.

Het geld is bestemd voor circa 1800 veteranen die voor 1 juli 2007 gewond zijn geraakt tijdens een uitzending. Sommigen van hen hebben jaren geprocedeerd voor een vergoeding. Militairen die na die datum gewond zijn geraakt tijdens een missie vallen onder een andere regeling. Een uitkering van de ereschuldregeling kan maximaal 125.000 euro bedragen

(ANP/Nu.nl, 1 augustus 2012)

(Zie ook het bericht Ereschuld veteranen geregeld, waarin een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden m.b.t. de ereschuldregeling staat, HdV)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten