woensdag 22 augustus 2012

SP wil 1,6 miljard extra bezuinigen op defensie

Het staat niet met zoveel woorden in het verkiezingsprogramma, maar ook de SP wil fors snijden in het defensiebudget. Gisterenavond maakte defensiewoordvoerder Harry van Bommel in het programma Nieuwsuur bekend dat het gaat om 1,6 miljard euro, ruim meer dan de 1 miljard die de PvdA en GroenLinks willen bezuinigen op de krijgsmacht.

"Wij zijn voor het verder bezuinigen op defensie", zei Van Bommel in Nieuwsuur. "Minister Hillen heeft al een behoorlijke slag gemaakt, maar we zouden het erg op prijs stellen als hij ook zou stoppen met de Joint Strike Fighter en verder zou bezuinigen op de krijgsmacht."

"Nederland moet niet overal aan mee willen doen", vervolgde Van Bommel. "en zeker niet aan zinloze missies als die in Afghanistan." "Wij vinden verdere bezuinigingen een belangrijk punt, het is onderdeel van ons verkiezingsprogramma, (...) we boeken daar een mooi bedrag voor in, 1,6 miljard"

Eerder had de PvdA al bekend gemaakt dat de partij 1 miljard wil bezuinigen. GroenLinks noemde hetzelfde bedrag in Nieuwsuur.

De volledige uitzending kunt u onderstaand terugzien; daarin ook een uitgebreide toelichting van minister Hans Hillen. Link naar het item: http://nieuwsuur.nl/video/409336-kiezer-wil-bezuinigen-op-defensie.html

(Defensie weblog, 22 augustus 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten