donderdag 31 januari 2013

Industrie verdiept zich in onderhoud landmacht

Vertegenwoordigers van 5 Nederlandse defensie-industrieën brachten gisteren een bezoek aan de landmacht in Oirschot. Het vijftal kreeg bij 13 Herstelcompagnie een beter beeld van de manier waarop het krijgsmachtdeel onderhoud pleegt.

De bedrijven maken deel uit van het zogenoemde Land Maintenance Initiative (LMI) dat de samenwerking tussen hen en de landmacht wil verdiepen. Het doel is het materieel tegen zo laag mogelijke exploitatiekosten zo effectief mogelijk in te zetten.

Kijkje
De partners moeten elkaar daarom goed kennen. Al eerder nam Defensie een kijkje bij deelnemende bedrijven: Dutch Defence Vehicle Systems, Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland, Scania Nederland, Thales Nederland  en Van Halteren Metaal.

Industrie bezoekt 13 Herstelcompagnie. Foto: Landmacht

Eisen
Ondanks veel overeenkomsten met de industrie stelt onderhoud onder operationele omstandigheden andere eisen aan monteurs, opleiding, organisatie en uitrusting. De overeenkomsten liggen vooral in de uitvoering van het onderhoud op de kazerne. Inmiddels zijn meer mogelijkheden voor verdieping van de samenwerking geïdentificeerd.

(ministerie van Defensie, 30 januari 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten