maandag 14 januari 2013

Commando’s en mariniers naar oefening 'Flintlock' in Afrika

55 militairen van het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers vliegen deze maand naar Afrika voor de Amerikaanse oefening Flintlock 2013. De militairen trainen samen met Afrikaanse eenheden uit Senegal en Burkina Faso. Ook wordt geoefend met Amerikaanse en Europese collega’s.

Het opdoen van kennis van en ervaring met het optreden in het Afrikaanse klimaat en terrein staan centraal. In het eerste gedeelte van de oefening werken mariniers en commando’s zichzelf en de Afrikaanse eenheden op in Senegal en Burkina Faso. Vanaf 14 februari verplaatsen de mariniers en een deel van de commando’s naar Mauritanië waar de afsluitende oefening plaatsvindt. Het andere deel van de commando’s oefent door in Burkina Faso. 8 maart wordt de oefening Flintlock afgerond.

Met de Afrikaanse partners wordt geoefend in militaire vaardigheden op pelotons-niveau, zoals patrouilleren, verkennen, navigeren, schieten, eerste hulp en het inrichten van controleposten.

Aan de oefening doen zo'n 1000 militairen uit zo’n 15 verschillende landen mee. Nederland doet voor de 6e keer mee aan Flintlock.

(ministerie van Defensie, 14 januari 2013)

(Vorig jaar werd wegens de onrust in Mali de eindoefening van Flintlock 2012 afgeblazen. Zie daarover dit bericht van Defensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten