zondag 27 januari 2013

VPRO: interview met kolonel Buis (Patriots Turkije)

Nederlandse Patriots bij Adana. 
Foto: ministerie van Defensie
Kolonel Marcel Buis is de commandant van de twee Nederlandse Patriot-batterijen in Turkije. Eén batterij met vijf lanceerinrichtingen staat opgesteld op het vliegveld van de stad Adana. De andere (zeven lanceerinrichtingen) op de nabijgelegen Amerikaans-Turkse luchtmachtbasis Incirlik.

VPRO-verslaggever Rik Delhaas sprak daar met de kolonel en wilde van hem vooral weten of er enige vrees bestond voor een vijandige houding van de plaatselijke bevolking. En of, zoals boze tongen beweren, de plaatsing van de Patriots geen voorbode is van een aanval op Syrië. De antwoorden: nee en nee.

Het interview maakte deel uit van een langer item van VPRO Bureau Buitenland over de komst van de Patriots naar Turkije. Daarin kwamen o.a. ook aan de orde het lastigvallen van enkele Duitse militairen door demonstranten in de havenstad Iskenderun; een interview met een zakenman in Gaziantep (waar Amerikaanse Patriot-batterijen worden opgesteld) die ook belangen heeft in Syrië, en met een uit dat land gevluchte tandarts.

(Defensie weblog, 27 januari 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten