zondag 1 juli 2012

Ingezonden bericht: petitie tegen verdere bezuinigingen op Defensie

On line-petitie ‘Handen af van defensie, in het belang van de verzorgingsstaat’

Wanneer PvdA-fractievoorzitter Samsom te horen krijgt van het CPB, dat bij het doorrekenen van het programma van de PvdA een miljard ontbreekt en dan zegt: “Kort dat maar op Defensie”, zegt dat heel veel over het onbegrip bij de nieuwe generatie politici over het belang van een voor haar taken berekende krijgsmacht. Bekend is ook dat GroenLinks, de SP en de PVV heel fors op Defensie willen bezuinigen.

Het is daarom noodzakelijk om bij de politici én de kiezers over te brengen dat Defensie met € 7 miljard op jaarbasis de goedkoopste verzekering voor behoud van de Nederlandse verzorgingsstaat is. Het is dan ook niet zorg óf defensie, maar zorg én defensie.

Want Nederland is er als handelsland bij gebaat dat er stabiliteit in de wereld heerst, om toegang te houden tot schaarse grondstoffen en ongestoord handel te kunnen drijven met vrij gebruik van de zee. Want de economische motor van Nederland, die de verzorgingsstaat betaalt, moet blijven draaien. En de internationale gemeenschap, Verenigde Naties, NAVO en Europa, verwachten dat Nederland als 16e economie van de wereld een 'fair share' draagt, wanneer het gaat om het bestrijden van internationale criminaliteit (drugs, mensensmokkel, piraterij) en het indammen van vluchtelingenstromen. En dat gebeurt tegelijkertijd met de Defensiebrede bijdrage aan de veiligheid binnen de landsgrenzen door bijvoorbeeld het explosievenopruimingscommando, het leveren van militaire bijstand bij overstromingen en bosbranden, het veilig houden van het Nederlandse luchtruim en het mijnenvrij maken van de Noordzee.

In een toespraak van de minister van Buitenlandse Zaken op 24 mei 2011is het verband tussen onze welvaart en een adequate defensie ook nog gelegd: “Werken aan veiligheid in de wereld" Onderteken daarom hier de on line-petitie.

De petitie is ontstaan naar aanleiding van een discussie in de groep Defensie op LinkedIN, over het gemak waarmee de PvdA opnieuw € 1 miljard extra uit de defensiebegroting wil snijden.

Verspreid de petitie ook onder uw familie, vrienden en bekenden. Hoort zegt het voort.

(GOV|MHB, 26 juni 2012)

1 opmerking:

  1. Henk van der Wilk6 juli 2012 om 17:02

    Het maakt niet zoveel uit welke partij of welke regering het voor het zeggen heeft. Het is zoals gewoonlijk "business as usual". defensie als sluitpost.

    BeantwoordenVerwijderen