vrijdag 20 juli 2012

CU wil deel bezuiniging Defensie terugdraaien

De ChristenUnie wil een deel van de bezuiniging op het ministerie van Defensie terugdraaien. Het gaat om 150 miljoen euro, zei lijsttrekker Arie Slob vrijdag op Radio 1.

Volgens Slob is Defensie de afgelopen jaren te vaak de sluitpost van de begroting geweest. Hij wil met het geld onder meer proberen jongeren voor de krijgsmacht te behouden. Wat betreft bezuinigingen op de krijgsmacht "is de grens bereikt'', zei hij.

Het ministerie van Defensie kreeg onder het demissionaire kabinet van VVD en CDA, dat gedoogd werd door PVV, een bezuiniging van bijna 1 miljard te verwerken. Er verdwijnen meer dan 12.000 functies bij het ministerie. Slob noemde deze bezuiniging "buitenproportioneel''.

In de onderhandelingen voor een nieuw kabinet wordt dit voor de CU "een heel duidelijk punt'', aldus Slob. De CU zal volgens hem niet akkoord gaan als er opnieuw zo'n enorm bedrag wordt bezuinigd op Defensie zoals onder het vorige kabinet "en we willen als het maar even kan ook nog een stukje daar van terugdraaien''.

(ANP/Nu.nl, 20 juli 2012)

1 opmerking:

  1. Voor een aantal medewerkers komt het terug draaien van de bezuinigingen te laat een flink aantal zit al ongewild met wachtgeld thuis na (37 dienstjaren)en dan voornamelijk burgers.

    BeantwoordenVerwijderen