vrijdag 13 juli 2012

Kapitein Marco Kroon wil geld zien van de staat

Kapitein Marco Kroon uit Den Bosch wil een schadevergoeding van de Nederlandse staat. Kroon wil ook excuses van Justitie, nu hij is vrijgesproken van drugsbezit.

Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. De advocaat heeft direct na de vrijspraak van Kroon al om een vergoeding gevraagd. Knoops: "Daar moest Justitie heel lang over nadenken. Pas onlangs werd duidelijk dat er geen vergoeding komt." Er is volgens Knoops geen andere weg dan een gang naar de rechter.

Kroon werd donderdag geïnstalleerd als compagniescommandant van de Pantserinfanterie in Oirschot. De drager van de Militaire Willems-Orde vindt dat hij met deze benoeming eerherstel heeft gekregen, al wil hij nog steeds excuses van Justitie.

Volgens advocaat Knoops gaat het niet alleen om de emotionele schade die hij opliep. Knoops: "Er is ook financiële schade. Hij heeft zijn café in Den Bosch noodgedwongen moeten verkopen met verlies."

Een jaar geleden zei de militair nog dat hij zou afzien van een schadeclaim als Justitie niet in hoger beroep zou gaan. Er kwam inderdaad geen hoger beroep, maar op die uitspraak komt hij nu terug.

(Omroep Brabant, 13 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten