dinsdag 10 juli 2012

Marinemuseum viert 50-jarig jubileum

Na de Marinedagen van afgelopen weekend, staat Den Helder donderdag alweer in het teken van militaire maritieme feestelijkheden. Het Marinemuseum bestaat dan 50 jaar, reden voor een spetterend jubileumfeest. Onder de titel “Zie je op de werf” bruist het museumterrein tussen 10.00 en 22.00 uur van de activiteiten. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vooral voor de jeugd is er veel te beleven. Zo zijn er diverse workshops, zoals bootjes bouwen met afvalmaterialen of tinnen figuurtjes beschilderen. Ook kunnen ze roeien met cadetten, levend zeeslag spelen of zich uitleven op stormbaan of speelschip.

Cultuur
Op cultureel gebied staat er veel op het programma. De theatergroep Pandemonia geeft een voorstelling aan boord van de Abraham Crijnssen. In de middag treedt de Marinierskapel der Koninklijke Marine op, voorafgegaan door een voordracht van de Helderse stadsdichter Jack W. Beneker. Verder zijn er muzikale optredens van tal van artiesten, zoals Granddad Daniel en de Helderse indo rockformatie Wipe Out.

Tentoonstellingen
Op museumschip de Schorpioen beleven 2 jubileumvoorstellingen hun primeur. ‘Vind ik leuk’ portretteert 50 stadsgenoten en marinecollega’s met hun favoriete museumobject. ‘In het verleden’ toont 50 foto’s uit de geschiedenis van het marinemuseum.

Basisscholen
Vanwege het rijke activiteitenaanbod voor kinderen nodigt Defensie vooral basisscholen van harte uit naar Den Helder te komen. Schoolklassen kunnen zich aanmelden via info@marinemuseum.nl.

(Koninklijke Marine, 10 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten