vrijdag 20 juli 2012

Gevechtsinsigne voor militair-verpleegkundige


UTRECHT - Sergeant-majoor Marco Doorn kreeg onlangs het gevechtsinsigne uitgereikt. Opmerkelijk voor een verpleegkundige. In Afghanistan kwam hij met zijn konvooi onder vuur te liggen. Het konvooi van Marco werd tijdens de uitzending van Battlegroup 6 gedurende de operatie Zorru diverse malen beschoten. Samen met zijn korporaal was hij verantwoordelijk voor de medische ondersteuning van de leden van het konvooi.

Diverse malen werd vijandelijk vuur afgegeven vanuit dichtbij gelegen quala’s, soms op een afstand van slechts dertig meter. Daarbij is geschoten met klein kaliber wapens, antitankraketten en mortieren. Zijn voertuig is getroffen door klein kaliber vuur; mortieren zijn zeer dichtbij ingeslagen. Marco heeft zelf verschillende keren het vuur moeten beantwoorden met het boordwapen.

Daarnaast heeft hij buiten en in het voertuig medische zorg verleend aan een zwaargewonde chauffeur. Het insigne werd uitgereikt tijdens de commando-overdracht van het Centraal medisch Hospitaal (CMH), uit handen van scheidend commandant CMH kolonel-arts Johan de Graaf.

(Defensiekrant, 19 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten