dinsdag 24 juli 2012

Kunduz: politietrainers 'live' op de radio

Militairen van de Police Training Group (PTG) hebben meegewerkt aan een uitzending van het regionale Afghaanse radiostation Roshani. In het programma legden de Nederlanders uit hoe zij de Afghaanse agenten in de provincie Kunduz opleiden.

De plaatselijke bevolking kon tijdens de rechtstreekse uitzending reageren en dat gebeurde dan ook. Luisteraars belden met vragen over het aantal opgeleide agenten en waar de Nederlanders op letten tijdens de begeleiding op straat. De trainers gaven aan dat de Afghaanse agenten leren dienstbaar te zijn aan de samenleving en bereikbaar te zijn voor de burgers. De komende weken zijn er vaker uitzendingen op Radio Roshani waaraan de Nederlanders meewerken.

In Aliabad gingen de Police Operational Mentor and Liaison Teams (POMLT) verder met het trainen en begeleiden van de agenten. Ook kreeg een aantal agenten nog een certificaat uitgereikt voor het afronden van de Advanced Police Training Course. Daarnaast ging op zaterdag een nieuwe vervolgtraining van start voor agenten die de basiscursus al afgerond hebben in Kunduz-stad en Khanabad.

(ministerie van Defensie, 24 juli 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten