donderdag 20 december 2012

Bemanning Bruinvis krijgt NAVO-medaille in Londen

De bemanning van de onderzeeboot Hr.Ms. Bruinvis heeft woensdag de NAVO-medaille ontvangen voor hun inzet tijdens de NAVO antipiraterijmissie Ocean Shield. Dit gebeurde tijdens een publieke ceremonie in London.

Hr.Ms. Bruinvis maakte vanaf oktober deel uit van de internationale NAVO-taakgroep CTF-508, onder leiding van de Nederlandse commandeur Ben Bekkering. Dit vlootverband werd ingezet om piraterij te bestrijden in de drukbevaren scheepvaartroutes nabij Somalië en om een veilige doorvaart te garanderen voor de 30.000 koopvaardijschepen die jaarlijks dit gebied passeren.

Hr. Ms. Bruinvis in Londen (foto: Marine)

De onderzeeboot bracht ongezien activiteiten rond piratenkampen, gekaapte schepen en verdachte schepen in kaart. Door al deze inlichtingen konden koopvaardijschepen veilig door het gebied worden geleid en marineschepen effectiever ingezet.

Het schip loopt zaterdagochtend 22 december gelijktijdig met het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam thuishaven Den Helder binnen. Daar ontvangen de bemanningen van beide schepen en de staf van het NAVO-vlootverband de Herinneringsmedaille Vredesoperaties.

Het eremetaal wordt uitgereikt door minister Jeanine Hennis-Plasschaert, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom.

(Koninklijke Marine, 19 december 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten