woensdag 5 december 2012

Patriots: nauwe samenwerking met Duitsland en VS

De Verenigde Staten, Duitsland en Nederland gaan nauw samenwerken bij de plaatsing van Patriot raketten in Turkije aan de grens met Syrië, nadat nationale besluitvorming is afgerond.

Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) sprak dit af met zijn Amerikaanse collega Clinton in een bilaterale ontmoeting tijdens de ministeriële bijeenkomst van de NAVO in Brussel. Timmermans maakte dezelfde afspraak met zijn Duitse collega Westerwelle.

Clinton en Timmermans bespraken ook de situatie in het Midden-Oosten. Timmermans benadrukte het belang van een sterke rol van de VS bij het bereiken van directe onderhandelingen die tot een twee-staten oplossing moet leiden.

Beide ministers deelden hun zorgen over de rol van Iran in het Midden-Oosten. Naast de dreiging van het nucleaire programma van Iran, stelde Timmermans ook de mensenrechtensituatie in Iran aan de orde.

Onderwerp van gesprek was ook de Nederlandse en Amerikaanse betrokkenheid bij Afghanistan. Clinton bedankte Nederland voor de inzet tot nu toe en de voorgenomen financiële steun aan Afghanistan na 2014.

(ministerie van Buitenlandse Zaken, 5 december 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten