vrijdag 23 november 2012

Bezoek Hr. Ms. Rotterdam aan Mumbai (India)

Van 24 tot 29 november 2012 bezoekt de Hr. Ms. Rotterdam de haven van Mumbai. Het Nederlandse marineschip is het vlaggenschip in een van de anti-piraterij Task Forces in de Indische Oceaan. Het bezoek is een uitstekende mogelijkheid om kennis en ervaring over anti-piraterij operaties te bespreken en om de zakelijke mogelijkheden voor de defensie-industrie inzichtelijk te maken.

Hr. Ms. Rotterdam
Indiase en Nederlandse vertegenwoordigers en experts zullen ervaringen delen en toekomstige mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederland en India in kaart brengen. Beide landen zijn betrokken bij anti-piraterij-operaties rondom Somaliƫ sinds de Verenigde Naties een oproep deden aan de internationale gemeenschap om in actie te komen.

Gateway House (Indian Council on Global Relations) en de Nederlandse Ambassade en het Nederlandse Consulaat Generaal organiseren gezamenlijk een seminar getiteld “Rethinking Anti-Piracy Operations”.

Tegelijkertijd zullen belangrijke spelers uit de Indiase en Nederlandse defensie-industrie zakelijke mogelijkheden bespreken.

(Nederlandse Ambassade in New Delhi, 23 november 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten