vrijdag 9 november 2012

Thuisfrontdag Missie Max

Omroep MAX en Defensie houden zaterdag 24 november voor de vijfde keer de thuisfrontdag Missie MAX. Familie en vrienden van uitgezonden militairen kunnen zich aanmelden voor dit evenement dat zich afspeelt op voormalig vliegkamp Valkenburg in Katwijk.

Net als vorig jaar is het thuisfront van uitgezonden politiepersoneel ook uitgenodigd. Relaties kunnen in de hangaar een persoonlijke boodschap inspreken. Die wordt op dvd gezet en opgestuurd naar de geliefde. Omroep MAX-directeur Jan Slagter, medegastheer, vertrekt kort na Missie MAX naar Sudan en levert een aantal groeten persoonlijk af.

Contact met missiegebied
In de hangaar worden live-verbindingen tot stand gebracht met missiegebieden waar Defensie opereert. Ook treden er artiesten op, onder wie Jan Smit, Nick& Simon, LA The Voices en Antje Monteiro. Aan de jeugd is eveneens gedacht. Daarvoor zijn er activiteiten zoals een klimtoren, een fotoshoot en voor de allerkleinsten een speciale kinderhoek.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, de commandanten van de krijgsmachtdelen en die van het Korps Landelijke Politiediensten tonen met hun aanwezigheid betrokken te zijn bij het thuisfront en de uitgezonden militairen en politiemensen.

Tv-uitzending
Van Missie MAX komt een televisieprogramma dat 22 december en Oudejaarsdag op de buis verschijnt. Ter voorbereiding daarop vraagt de organisatie het thuisfront bijzondere gebeurtenissen te melden, zoals bijvoorbeeld verjaardagen op 24 november of op handen zijnde huwelijksaanzoeken. Dit kan via het Aanmeldformulier Missie Max. Dit, maar ook meer Missie Max-informatie, is te vinden op de pagina van Missie Max.

Op zaterdag 24 november zijn ook postpakketten voor uitgezonden militairen in te leveren volgens de daarvoor geldende voorwaarden.

(ministerie van Defensie, 9 november 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten