donderdag 29 maart 2012

Feijenoord uit bij Koninklijke Landmacht

Het eerste elftal van Feijenoord zal maandag 2 april bij de Koninklijke Landmacht kennis maken met haar visie op Leiderschap en Teamvorming. De spelers zijn uitgenodigd op de Bernardkazerne in Amersfoort om hun theoretische en praktische kennis te verrijken in een door de landmacht opgezet uitdagend programma.

gen. De Kruif, Kandahar Airfield
2009  (foto Hans de Vreij)
Het programma begint met diverse lezingen, waarbij onder andere Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-generaal Mart de Kruif zal spreken over leiderschap en teamvorming ter voorbereiding op, en tijdens extreme situaties. De Kruif was van eind oktober 2008 tot begin november 2009 geplaatst in Kandahar, Afghanistan als Commander Regional Command South. In die functie was hij verantwoordelijk voor 45.000 manschappen van de ISAF-missie gestationeerd in zuidelijk Afghanistan.

In de middag volgen de spelers onder leiding van militairen een programma waarin praktische opdrachten worden uitgevoerd op klimtoren en hindernisbaan, waarbij het accent ligt op competitie, leiderschap en teamvorming. Daarna volgt een kennismaking met tactische simulatoren en diverse pantservoertuigen als het infanteriegevechtsvoertuig CV90 en het pantserwielvoertuig Fennek.

(ministerie van Defensie, 29 maart 2012)

(Zie ook het bericht: 'De Kruif twaalfde man Feyenoord', oktober 2011)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten