dinsdag 20 maart 2012

Trainingsmissie Kunduz: eerste patrouille naar district Khanabad

Nederlandse politietrainers hebben zondag voor het eerst een patrouille naar het district Khanabad uitgevoerd. Ook zijn agenten uit dat district voor lessen op het trainingskamp in Kunduz-stad gearriveerd.

Vorige week maakte Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm bekend dat Nederlandse politietrainers in Afghanistan de volgende stap kunnen zetten in de provincie Kunduz. Naast de begeleiding in de stad Kunduz gaan de Police Operational Mentor and Liaison Teams nu dus ook naar Khanabad.

Shura
Een politie mentoring- en trainingsteam woonde deze week in Kunduz een vergadering met dorpsoudsten, een zogenoemde shura, bij. De Nederlandse militairen bezochten de bijeenkomst in Kunduz-stad op verzoek van de commandant van een politiepost. Er werd gesproken over de ontwikkelingen in de wijk.

Schot
In Kunduz-stad liepen en reden Nederlandse militairen gezamenlijke patrouilles met Afghaanse agenten. Bij een van die bereden patrouilles is eenmaal een waarschuwingsschot gelost om de bestuurder van een civiel voertuig tot stoppen te dwingen. De bestuurder negeerde eerdere stoptekens.

Agenten uit Kunduz-stad kregen in het opleidingskamp bij Kunduz lessen over commandovoering, kaartlezen en omgaan met criminaliteit. 7 vrouwelijke politieagenten ontvingen hun diploma na afronding van hun aanvullende opleiding.

De rule of law-adviseur nam een kijkje bij de plaatselijke radiostations Roshani en Cheragh. Beide zenders gaan programma’s maken met informatie over de thema’s huiszoeking, check points  en politiepatrouilles.

(Bron: ministerie van Defensie, weekoverzicht Defensie-operaties, 20 maart 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten