dinsdag 27 maart 2012

Nieuwe commandant Defensieacademie benoemd


Brigadegeneraal Theo Vleugels wordt met ingang van 2 mei commandant van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Hij volgt luitenant-generaal Richard Tieskens op die onlangs is benoemd tot chef staf bij het Allied Joint Force Command van de NAVO in Brunssum.

Uruzgan 2007: kol. Vleugels (midden) met Australische collega's
Vleugels, die de rang krijgt van generaal-majoor, verwierf veel gezag binnen het opleidings- en trainingsveld. Hij is sinds 2007 commandant van het Opleidings- en Trainingscommando. Binnen de grote reorganisatie bij Defensie is hij als projectleider belast met het deel opleidingen en trainingen.

De nieuwe commandant van de Defensieacademie werd in zijn loopbaan uitgezonden naar voormalig Joegoslavië en in 2006 naar Afghanistan. Voor de wijze waarop hij leiding gaf aan de Task Force Uruzgan ontving hij van minister Henk Kamp het Ereteken voor Verdienste in goud.

(ministerie van Defensie, 27 maart 2012)


Theo Vleugels nieuwe gouverneur van Breda


door Willem Jan Joachems

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda heeft een nieuwe gouverneur. Het is brigade-generaal Theo Vleugels. Op 2 mei volgt hij luitenant-generaal Richard Tieskens op. Die kreeg onlangs een hoge functie bij de NAVO in Brunssum

Vleugels wordt ook commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Daar valt de officiersopleiding KMA in Breda onder, maar ook alle andere onderwijsinstellingen van defensie in Den Haag en Den Helder.

Sinds 2007 is Vleugels commandant van het trainings- en opleidingscommando. Dat is de defensietak die zorgt voor de onder meer de rijopleiding, gevechtstrainingen, sportactiviteiten en de opleiding tot onderofficier. De eenheid heeft drie scholen in Brabant: in Vught, Eindhoven en Oirschot.

Theo Vleugels is geboren in Limburg. Hij draagt het uniform van de koninklijke luchtmacht*. Vleugels ging op missie naar Libanon, voormalig Joegoslavië en in 2006 was hij commandant van de task-force Uruzgan in Afghanistan. Na zijn inzet daar kreeg hij van defensieminister Kamp het Ereteken voor Verdienste in Goud.

(Omroep Brabant, 27 maart 2012)

(Ik kan me vergissen, maar volgens mij heeft generaal Vleugels nooit een luchtmachtuniform gedragen. Hij behoort tot het Bataljon Limburgse Jagers (BLJ), hdv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten