zaterdag 24 maart 2012

3300 man op reünie KCT


De reünie van het korps Commando Troepen in Roosendaal is zaterdag door 3300 (oud-)commando's bezocht. Hoogtepunt was het defilé over de oude Markt, dat werd afgenomen door onder andere minister Hans Hillen van Defensie, burgemeester Jacques Niederer, commandant Rob Querido van het KCT, Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en Marco Kroon, drager van de militaire Willemsorde.

"Het is zo druk als tijdens de carnavalsoptocht", zegt Niederer enthousiast over het defilé. "Dit toont de verbondenheid tussen de stad en het korps."

Tijdens het het defilé hebben speciale eenheden zich onherkenbaar gemaakt met bivakmutsen of camouflage. 'Zien zonder gezien te worden' is het motto tijdens de operaties en ook in het openbaar mag niemand weten welke personen er achter deze eenheden zitten. Dat is voor de veiligheid van deze militairen.

Minister Hans Hillen vertelde na afloop dat het soms lastig is om te verantwoorden wat Defensie allemaal doet tijdens die speciale operaties. "Gelukkig is er van de volksvertegenwoordigers begrip voor de geheimhouding van deze acties, in belang van de missie en in belang van de personen die deze uitvoeren. Het KCT ligt onder een platte steen, je ziet er vanaf de buitenkant weinig van, er is weinig gelegenheid om naar buiten te treden. Voor mij zitten hier de helden achter de gordijnen en ik zal dit korps verdedigen waar ik kan."

(bron: Brabants Dagblad, 24 maart 2102)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten