woensdag 4 april 2012

Elf jonge Nederlanders worden opgeleid tot 'paratroopers'


1944

Op de Ginkelse Heide in Ede springen op 17 september 1944 duizenden parachutisten naar beneden. Jonge Britse mannen die Nederland komen bevrijden worden opgewacht door een Duits tankbataljon. De hei verandert in een tapijt van bloed, een slag die zijn weerga niet kent.

In De Slag om Arnhem krijgen elf jonge Nederlanders anno nu de unieke kans om de geschiedenis te herbeleven. De rekruten werken en leven zoals de soldaten dat ruim zestig jaar geleden ook deden. In precies dezelfde omstandigheden worden ze opgeleid tot parachutist. Grenzen worden opgezocht en verlegd. Met als einddoel dezelfde duizelingwekkende sprong boven de Ginkelse Heide. De Slag om Arnhem is op donderdag 3 mei om 21:00 uur te zien bij BNN op 3.
De vier meiden en zeven jongens stappen in de voetsporen van de jonge parachutisten uit de Tweede Wereldoorlog. In tien zware dagen worden ze opgeleid tot paratroopers. Ruben (20): ‘Naast adrenaline, emoties en uitputting heeft de deelname aan het programma ook een diep respect bij mij teweeg gebracht voor de mensen die destijds voor onze vrijheid hebben gevochten.’ Feike (19): ‘Deze ervaring was heel zwaar, maar het resultaat laat zien dat het zeker de moeite waard was’.

De Slag om Arnhem is een productie van Eyeworks in opdracht van BNN en in samenwerking met de 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht en Paragroup Holland. Check alvast de trailer op slagomarnhem.bnn.nl en houd Facebook in de gaten voor meer informatie over de Tweede Wereld Oorlog en De Slag om Arnhem.

(BNN, 4 april 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten