dinsdag 10 april 2012

Korps Mariniers verhuist naar Vlissingen

De mariniers verhuizen van Doorn naar Vlissingen. De keuze voor huisvesting van de korpsleden is gevallen op nieuwbouw aan de Buitenhaven, zo laat minister Hans Hillen vandaag in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Mariniers in Tsjaad (foto Defensie)
Het huidige onderkomen van het Mariniers Trainingscommando op de Van Braam Houckgeestkazerne, voldoet al langer niet meer aan huidige en toekomstige eisen. Defensie kampt daar met ruimtegebrek en achterstallig onderhoud. Het tekort aan ruimte is op de Doornse locatie niet op te lossen met nieuwbouw.

Flexibel
Na vergelijking van een aantal locaties in Nederland bleek Vlissingen qua ruimte de beste mogelijkheden te bieden voor het bouwen van een nieuwe marinierskazerne. Het gebied is ook geschikt voor toekomstige ontwikkelingen. De minister overlegt inmiddels met de provincie Zeeland over beschikbaarstelling van de grond en medegebruik van terreinen voor oefenen en trainen.


Omvang
De nieuwe kazerne moet plaats bieden aan onder meer 2 mariniersbataljons, delen van het gevechtssteunbataljon en het amfibisch logistiek bataljon. De taken van de in Doorn gestationeerde mortiercompagnie en het Tegen Luchtdoelenpeloton worden ondergebracht bij de Koninklijke Landmacht. De Unit Interventie Mariniers krijgt ook elders een plek. Mogelijk wordt de snel inzetbare antiterreureenheid bij de Dienst Speciale Interventies in Leusden ondergebracht. Al met al gaat de personele omvang in Vlissingen rond 1900 man bedragen.

(ministerie van Defensie, 10 april 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten