woensdag 4 april 2012

Eerste van serie boeken ‘De Nederlandse Onderzeedienst in de Tweede Wereldoorlog’ aangeboden


Vandaag werd het uitgebreide boekwerk ‘De Nederlandse Onderzeedienst in de Tweede Wereldoorlog’ door de samensteller Gerard Horneman aangeboden aan C-ZSK Vice-admiraal Matthieu Borsboom.Dankzij de jarenlange inzet heeft Gerard Horneman een gedeelte van de geschiedenis van de onderzeedienst toegankelijker gemaakt voor een breed publiek. Het was er al, maar dankzij zijn doorzettingsvermogen, aangevuld met de laatst beschikbaar gekomen informatie, zijn deze 4 werken hier nu voor ons beschikbaar. ‘Niet af’ zoals de schrijver en samensteller het zelf ook zegt, maar in ieder geval vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Een fraai overzicht van feitelijk informatie van onze onderzeeboten in de Tweede Wereldoorlog.

Een mooi voorbeeld van iemand met het hart op de juiste plek, voor de Koninklijke Marine en voor de OZD in het bijzonder, is Gerard Horneman. Hij is jaren als vrijwilliger actief bij het marinemuseum, als vriend. En ook al weer een hele tijd in de traditiekamer van de Onderzeedienst.

Na de overhandiging van de eerste serie boeken gaf Vice-admiraal Borsboom de C-ZSK-coin aan Gerard Horneman. Als hartelijk danken voor zijn inzet. “Fijn om te zien en mee te maken dat niet alleen marinemensen enthousiaste ‘ambassadeurs’ kunnen zijn, maar ook mensen zoals u”.

Normaal gesproken wordt de ‘C-ZSK-coin’ aangeboden aan marinepersoneel dat zich bovenmatig inzet.

(Koninklijke Marine, 4 april 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten