dinsdag 3 april 2012

Cariben: Kustwacht redt verongelukte piloten uit zee

De Kustwacht Caribisch gebied heeft vanochtend twee bemanningsleden van een verongelukt tweemotorig vliegtuig gered. Het toestel, een Beechcraft met aan boord de piloot en co-piloot, raakte op ongeveer twintig mijl ten noordoosten van Aruba in de problemen en moest een noodlanding maken in zee.

foto: Koninklijke Marine
Het Reddings- en Coördinatiecentrum (RCC) van de Kustwacht werd direct gewaarschuwd door Air Traffic Control Curaçao dat er een toestel ten noorden van Aruba in problemen was. Daarop zijn direct alle beschikbare Kustwacht eenheden, de Dash 8, cutter Jaguar, twee Superrhibs van het steunpunt Aruba en het stationsschip Hr.Ms. Amsterdam en haar boordhelikopter, gealarmeerd en ingezet. Het stationsschip patrouilleert momenteel voor de Kustwacht en lanceerde direct haar boordhelikopter.

foto: Koninklijke Marine
Vanuit het RCC op Curaçao werden de eenheden aangestuurd en kon de reddingsactie snel in gang gezet worden in goed overleg  met de rampenstaf van Aruba. De Lynx boordhelikopter bracht de bemanningsleden vlak na de crash in veiligheid door hen vanuit hun reddingsvlot naar boven te hijsen. De personen zijn vervolgens aan boord van het marineschip gebracht en daar medisch onderzocht. Ze maken het naar omstandigheden goed en zijn met de Amsterdam veilig op Aruba afgezet. Het toestel is enige tijd later gezonken.

De Kustwacht Caribisch gebied is verantwoordelijk voor de Search-and-Rescue rondom alle eilanden van het Koninkrijk in het Caribisch gebied en tevens belast met de coördinatie van Search-and-Rescue in een groot deel van het Caribisch gebied.

(bron: Koninklijke Marine, 3 april 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten