donderdag 2 februari 2012

Partners nemen Nederlandse methoden Kunduz over


Kunduz - De methoden van Nederlandse militairen om Afghaanse politieagenten in Kunduz op te leiden, vinden navolging bij internationale partners. 


“De cursisten reageren positief op de lessen en trainingen en vragen soms zelfs om meer lessen”, vertelt eerste luitenant Andreas over de agenten van de Afghan Uniformed Police (AUP), die door Nederlandse militairen worden opgeleid. 


“We zien ook dat onze internationale, militaire collega’s naar ons kijken. De Amerikanen hebben ons lesboek overgenomen, terwijl de Duitsers ons personeelsvolgsysteem gebruiken. Dit is een systeem van de marechaussee waarin alle AUP-agenten staan geregistreerd met vingerafdrukken en een irisscan. Dus ook al is de missie betrekkelijk klein, we brengen toch waardevolle kennis mee die anderen nog niet hadden.”


De werkzaamheden zijn volgens Andreas heel anders dan tijdens de Afghanistanmissie in Uruzgan. “Niemand moet hierheen komen met het beeld van Tarin Kowt of Deh Rawod. De Nederlanders slapen nu nog verdeeld over de kazerne, maar er worden slaapgebouwen gemaakt waar van de volgende PTG waarschijnlijk kan genieten. Ook onze werklocaties zijn nu nog tijdelijk en komen straks vrijwel direct tegen de slaaplocaties aanteliggen.” onvoorspelbaar


Alleen het weer valt de leden van de PTG2 tegen. Andreas: “Van maart tot oktober is het tussen de 30 en 45 graden. Terwijl het in de koude periode, van oktober tot februari, onvoorspelbaar en koud is, tot -15 graden. We hebben zelfs een dag gehad met mooi weer, 19 graden, een zandstorm, gevolgd dooreen kleine aardbeving en sneeuw.”


(Bron: Defensiekrant, 2 februari 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten