vrijdag 10 februari 2012

Marine bergt vermiste schaatser


Duikers van de Koninklijke Marine hebben vandaag in een Duits meer het lichaam van een vermiste Nederlander geborgen. De militairen assisteerden de Duitse politie bij het zoeken naar de man op verzoek van de burgemeester van Horst aan de Maas.
De 43-jarige Nederlandse man uit Grubbenvorst verdween 3 februari nadat hij was gaan schaatsen op de Krickenbecker See in Nettetal, vlak over de grens bij Venlo. De Duitse hulpdiensten startten direct een grote zoekactie. Ook Duitse brandweerduikers zochten afgelopen zaterdag twee keer onder het ijs naar de man. Vanwege de kou en het ijs moesten ze deze pogingen staken. De Duitse autoriteiten verleenden toestemming aan de civiele autoriteiten in Limburg om verder te zoeken met duikcapaciteit van defensie. Vijf marineduikers van de Defensie Duikgroep zochten vervolgens vandaag het meer af met hoogwaardige sonarapparatuur en vonden rond 16.15 uur het levenloze lichaam van de man. De militairen hebben het lichaam geborgen en overgedragen aan de politie Limburg-Noord.
Civiele ondersteuning
De Defensie Duikgroep ondersteunt steeds vaker de civiele autoriteiten, zowel bij het opsporen van drugs, bewijsmateriaal in een misdrijf, als bij calamiteiten. Ook voor havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.


(Ministerie van Defensie, 10 februari 2012)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten