woensdag 1 februari 2012

Oproep in GroenLinks: Trek steun 'Kunduz' in


DEN HAAG - Een groep van tientallen leden van GroenLinks wil dat de Tweede Kamerfractie de steun aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz intrekt. De groep dient daarvoor volgende week op het partijcongres in Utrecht een motie in.
GroenLinks stemde vorig jaar na langdurige interne discussie in met de trainingsmissie en GroenLinks-leider Jolande Sap beloofde de ontwikkelingen in Kunduz zeer kritisch te zullen volgen.


De kritische leden constateren nu dat er van de beloftes weinig terechtgekomen is. Ze balen ervan dat niet het kabinet de missie publiekelijk moet verdedigen, maar dat steeds GroenLinks dat moet doen. De partij lijdt grote imagoschade, aldus de motie.


De steun van GroenLinks voor de missie is voor het minderheidskabinet van VVD en CDA van cruciaal belang. Met de steun van D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP is er een krappe meerderheid van de Kamer voorstander van de politietrainingen in Kunduz.


De Tweede Kamerfractie wil niet dat de motie wordt aangenomen. In een schriftelijk verweer wordt gesteld dat er geen aanleiding is de steun in te trekken en dat het kabinet de toezeggingen aan GroenLinks aan het uitvoeren is, zoals een systeem om de opgeleide Afghaanse agenten te blijven volgen.(Bron: ANP/BNR, 1 februari 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten