zondag 10 februari 2013

Voorzitter Tweede Kamer en CDS bezoeken Afghanistan

De voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, heeft samen met Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp de Nederlandse missie in Afghanistan bezocht. Mevrouw Van Miltenburg bracht tijdens ontmoetingen met militairen en politietrainers de waardering over van de Tweede Kamer voor de vrouwen en mannen die bij de missie actief zijn.

Van Miltenburg, Middendorp en militair van de Luchtmobiele Brigade
Foto: Defensie

Tijdens bezoeken aan Kabul, Mazar-e-Sharif en Kunduz vertelde Kamervoorzitter Van Miltenburg dat de Tweede Kamer zich zeer bewust is dat Nederlandse vrouwen en mannen in opdracht van de regering, maar met steun van de Tweede Kamer, hun werk in Afghanistan verrichten. Zij liet zich op de hoogte stellen van de manier van werken. "Het enthousiasme van de Nederlandse trainers en hun Afghaanse cursisten is goed zichtbaar" aldus de Kamervoorzitter.

Locaties
In Kabul sprak Van Miltenburg met Nederlandse militairen die op het hoofdkwartier en op Kabul International Airport werken. Op de Nederlandse ambassade werd zij bijgepraat over de verschillende aspecten van de missie.

In Kunduz ontmoette mevrouw Van Miltenburg de Nederlandse politietrainers. Zij woonde een training bij op het Regional Training Center en bezocht Aliabad, waar Afghaanse agenten worden opgeleid. Zij sprak ook met de leiding van de Geïntegreerde Politietrainingsmissie.

Aansluitend ging zij naar de ISAF-basis in Mazar-e-Sharif. Medewerkers van de Air Task Force, waarvan Nederlandse F-16’s deel uitmaken, verzorgden onder andere een rondleiding over het platform. De Kamervoorzitter sprak met hen over de manier waarop de F-16’s verkenningen en luchtsteun uitvoeren voor de Nederlandse politietrainers in Kunduz en aan coalitiepartners in heel Afghanistan.

Uitleg F-16. Foto: Defensie

Tijdens de ontmoeting met het Nederlandse personeel dat op deze basis werkt vertelde zij dat het bezoek indruk op haar maakte. "Mede door het geïntegreerde karakter van de missie is er zicht op blijvende verbetering van de justitieketen", aldus mevrouw Van Miltenburg. "Niet alleen getrainde politiemensen maar ook een complete politie-opleiding, zodat de toekomst van de politiemacht in Kunduz is geborgd."

(ministerie van Defensie, 10 februari 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten