woensdag 6 februari 2013

Minister blijft bij sluiting KMS Weert

Minister van Defensie Jeanine Plasschaert blijft bij het sluiten van de Koninklijke Militaire School in Weert. Dat schrijft zij in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Defensie.

Commissaris van de Koningin Theo Bovens, burgemeester Jos Heijmans en wethouder Anton Kirkels hadden onlangs een gesprek met de VVD-minister. In dit gesprek deden zij een aanvulling op het plan om te voorkomen dat de KMS sluit. Weert wil een veiligheidscampus op de kazerne realiseren om meer inkomsten voor de KMS te genereren. De gemeente staat jaarlijks garant voor 3 miljoen euro.

Volgens de gemeente deed de Limburgse afvaardiging 'een aanbod dat de minister niet kon afslaan'. Dit doet ze nu toch. Ze schrijft: "Hun pleidooi onderstreepte op een aanstekelijke manier het draagvlak dat Defensie ervaart voor de aanwezigheid van de KMS in Weert. Ik moet dan ook met spijt constateren dat deze aanvulling mij geen reden geeft om af te zien van mijn besluit.''

De minister wil op korte termijn bezuinigen maar het plan van Weert levert pas op lange termijn geld op. Weert hoopte door de garantstelling dat dit argument nu van tafel is. Vandaag debatteert de Kamercommissie over de KMS die na sluiting naar Ermelo moet verhuizen.

(De Limburger, 6 februari 2013)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten