maandag 22 oktober 2012

Vierde lichting politietrainers vertrekt naar Kunduz

De vierde lichting militairen van de Geïntegreerde Politie Trainingsmissie  vertrekt dinsdag 23 oktober vanaf vliegbasis Eindhoven naar de provincie Kunduz in Afghanistan.  De vierde rotatie bestaat naast marechaussees vooral uit militairen van de luchtmobiele brigade.

De militairen staan onder leiding van kolonel Roland de Jong. Het civiele gedeelte van de missie staat onder leiding van Mr. Geoffrey van Leeuwen van Buitenlandse zaken en Michel Oz van Veiligheid en Justitie.  Gezamenlijk vormen zij de leiding van de Geïntegreerde Politie Trainingsmissie.

De Geïntegreerde Politie Trainingsmissie richt zich op de opleiding en training van Afghaanse civiele politieagenten en op het versterken van de justitiële keten. Met de verschillende opleidingen en trainingen is het doel tot medio 2014 een kwaliteitsimpuls te geven aan de politie door agenten van de Afghan Uniformed Police (AUP) in Kunduz opleidingen te bieden en te begeleiden bij de uitvoering in de praktijk.

De afgelopen maanden hebben de Nederlandse politietrainers de trainingen uitgebreid naar vier verschillende districten in de provincie Kunduz. Daarmee wordt ongeveer 75% van alle agenten bereikt. De komende periode staat vooral in het teken van het mentoren en begeleiden van de Afghaanse agenten en trainers.

(ministerie van Defensie, 22 oktober 2012)

Zie ook: Politietraining Kunduz deels opgeschort d.d. 18 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten