woensdag 10 oktober 2012

Hillen: 'Nederlanders in Kunduz komen niet alleen te staan'

Duitsland blijft ervoor zorgen dat de Nederlandse opleiders in Kunduz hun werk kunnen doen. Dat maakte minister Hans Hillen van Defensie vandaag in Brussel bekend na overleg met zijn Duitse collega Thomas de Maizière.

Hillen uitte gisteren nog zijn bezorgdheid, omdat de Duitsers een deel van hun troepen uit Kunduz willen weghalen in verband met de geleidelijke terugtrekking uit Afghanistan. Na overleg met zijn Duitse collega zijn die zorgen weggenomen.

"Ik weet nog niet wat precies de oplossing zal zijn", zei Hillen. "Dat moet nog worden uitgewerkt. Maar we komen niet alleen te staan.". Zijn Duitse ambtsgenoot zou het probleem op zijn netvlies hebben, zodat "wij ons werk kunnen afmaken''.

'Mogelijk een rol voor Nederland zelf'
Hillen sluit niet uit dat bijvoorbeeld een ander land in het gat springt dat de Duitsers achterlaten. Mogelijk is een rol voor Nederland zelf weggelegd, zo suggereerde hij dinsdag al.

Duitse militairen beschermen de Nederlandse trainers sinds het begin van hun missie vorig jaar. De trainingsmissie loopt tot medio 2014.

(RTLNieuws, 10 oktober 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten