vrijdag 1 maart 2013

Minister Hennis en CDS naar Caribisch Gebied

Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, brengen volgende week een werkbezoek aan de Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Daar laat de bewindsvrouw zich uitgebreid voorlichten over de Koninklijke Marine en Kustwacht in het Caribisch Gebied.

Het werkbezoek begint op Curaçao, waar de minister onder meer spreekt met Daniel Hodge, Minister President van het eiland. Op Marinebasis Parera zal de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, brigadegeneraal der mariniers Dick Swijgman, de minister informeren over de werkwijze van de marine en kustwacht in de regio en de lopende counterdrugs-operaties. Ook volgt een uitgebreide rondleiding over de basis, waar de minister onder andere spreekt met de landmachtcompagnie, het personeel dat het varend en rijdend materieel onderhoudt en de bemanning van Hr.Ms. Pelikaan. Op Marinierskazerne Suffisant maakt Hennis kennis met de miliciens in opleiding.

Met de kustwachtcutter Panter wordt het gezelschap overgebracht naar Aruba. Op Aruba heeft de minister een ontmoeting met gouverneur Fredis Refunjol en premier Mike Eman. Daarna bezoekt zij de Marinierskazerne Savaneta. Daar spreekt Hennis met de mariniers van de 32ste Infanteriecompagnie. Deze eenheid staat permanent gereed voor orkaannoodhulp in het Caribisch Gebied. Ook brengt ze een bezoek aan het kustwachtsteunpunt Aruba en het Arubaanse Sociaal Vormende Traject. De bewindsvrouw sluit haar werkbezoek af op Bonaire. Daar heeft ze onder meer bilateraal overleg waarnemend gezaghebber Peter Silberie en rijksvertegenwoordiger voor de BES eilanden, Wilbert Stolte. Tot slot brengen Hennis en Middendorp een bezoek aan de marechausseebrigade op het eiland, verantwoordelijk voor douanetaken.

(ministerie van Defensie, 1 maart 2013)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten