donderdag 28 maart 2013

Hoofddirecteur Personeel legt functie neer

Luitenenant-generaal van de Water
De hoofddirecteur Personeel bij het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Willem van de Water, is per direct opgestapt. Dat bevestigde een woordvoerder van het departement donderdag. Hij stapte op 'in het belang van het personeel en de organisatie'.

Van de Water lag slecht bij de vakbonden. Zij klaagden dat het ministerie vorig jaar had geblunderd met de WUL. Deze regeling voor de vereenvoudiging van het loonstrookje bleek voor duizenden militairen negatief uit te pakken. Dit kwam bovenop de onrust die er al binnen het ministerie is door de reorganisatie waardoor 12.000 functies verdwijnen.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert respecteert het besluit van de hoofddirecteur. 'Het belang van het Defensiepersoneel stond bij generaal Van de Water altijd voorop", liet ze het personeel weten.

(bron: ANP/Trouw, 28 maart 2013)


De Hoofddirecteur Personeel van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Willem van de Water, heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Dat staat volgens ingewijden te lezen op het Intranet van het ministerie. Van de Water zou tot zijn stap zijn gekomen "in het belang van het personeel en de organisatie."

Het aftreden van Van de Water komt na een periode van grote onrust bij het personeel en de bonden van militairen. Met name de manier waarop de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) bij Defensie werd ingevoerd leidde tot conflicten. Zo staakten de meeste vakbonden van militairen in december alle overleg over de lopende reorganisatie bij de krijgsmacht. Pas eind februari werd besloten het overleg te hervatten. 


(diverse bronnen)


Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft begrip voor zijn besluit en spreekt haar waardering uit voor de inzet en betrokkenheid die Luitenant-generaal Van de Water heeft getoond in zijn functioneren. "Ik respecteer zijn besluit, waar ik met spijt kennis van heb genomen. Het belang van het Defensiepersoneel stond bij generaal Van de Water altijd voorop", aldus de Minister.


(bron: Intranet Defensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten