vrijdag 25 mei 2012

Orders voor Nederlandse bedrijven bij handelsmissie Turkije

Nederlandse bedrijven op het gebied van veiligheid en defensie hebben tijdens een handelsmissie orders binnengehaald bij Turkse partners voor de levering van apparatuur, efficiënter beheer van voorraden en veilig betaalverkeer op internet. Dertig Nederlandse high tech bedrijven spraken met mogelijke Turkse opdrachtgevers tijdens een netwerkbijeenkomst op het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. Evertsen, dat ter gelegenheid van de handelsmissie enkele dagen was afgemeerd in Istanbul.

Uitstekende naam
Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), minister Hillen van Defensie en de Turkse onderminister van Defensie Yardimci waren daarbij aanwezig. ´Nederland heeft een uitstekende naam op het gebied van innovatieve producten en diensten voor veiligheid,´aldus Verhagen. ´Dan gaat het niet alleen om high tech materieel, maar ook om software voor efficiënt gebruik van middelen en juridische kennis voor veilig betalen op internet.´

Creatieve industrie
Minister Verhagen voerde besprekingen met de Turkse vice-premier Babacan over nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederlandse en Turkse bedrijven. De vice-premier nam de uitnodiging aan later dit jaar naar Nederland te komen, en een aantal bedrijven uit de topsectoren van de Nederlandse economie te bezoeken. Naast de high tech bedrijven namen er ook dertig bedrijven uit de creatieve industrie deel aan de handelsmissie. Onder de deelnemers bevonden zich architectenbureaus, designers, modebedrijven, merkenbouwers en podiumtechnici.

400 jaar diplomatieke betrekkingen
Nederland en Turkije en Nederland vieren 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Ter gelegenheid van deze viering worden er een aantal handelsmissies georganiseerd. Turkije behoort tot de twintig grootste economieën van de wereld. De economie groeide de afgelopen twee jaar met gemiddeld 7 procent. Met een jonge, goed opgeleide bevolking van 74 miljoen mensen is het een markt met veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Nederland is één van de grootste investeerders in Turkije. De handel tussen beide landen is in tien jaar meer dan verdrievoudigd.

(ministerie van Economische Zaken, 25 mei 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten