donderdag 31 mei 2012

KMS naar Ermelo

Defensieminister Hans Hillen volhardt in zijn standpunt: de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert verhuist naar Ermelo. Het streven is om de Jacob van Hornekazerne in 2015 af te stoten. Naar verwachting neemt de Tweede kamer nog voor de zomervakantie een definitief besluit.

Het onderwerp is woensdag door een meerderheid van de Tweede Kamer niet controversieel verklaard en dat wil zeggen dat het onderwerp niet hoeft te worden overgelaten aan de volgende regering.

Een Limburgse delegatie van gouverneur The Bovens en gedeputeerde Mark Verheijen, burgemeester Jos Heijmans en wethouder Anton Kirkels van Weert zijn donderdagmorgen in Den Haag bij Defensieminister Hans Hillen de nieuwe versie van het plan voor de 'kazerne van de toekomst' aan het toelichten. Van de eerste versie van dat plan, in april gepresenteerd, was Hillen niet erg onder de indruk omdat het weinig concreet zou zijn. Ook donderdagmorgen heeft de minister volgens burgemeester en wethouder öm financiële redenen op korte termijn geen groen licht geven voor de Limburgse plannen met de Jacob van Hornekazerne in Weert.

(De Limburger), 31 mei 2012

(toelichting: de KMS leidt toekomstige onderofficieren op)

1 opmerking:

  1. Huh... Jacob van Hornekazerne??? Wist niet beter dan dat deze Van Hornekazerne heette...

    BeantwoordenVerwijderen