woensdag 2 mei 2012

Generaal Van Uhm bezoekt troepen

Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft de afgelopen dagen een werkbezoek gebracht aan de uitgezonden eenheden in Afghanistan en het personeel aan boord van Hr. Ms. Van Amstel.

Hij sprak tijdens het bezoek zijn waardering uit voor het goede werk dat de Nederlanders gedurende lange tijd ver van huis verrichten. Generaal Van Uhm woonde de commando-overdracht aan de nieuwe commandant en de nieuwe civiele vertegenwoordiger van de politietrainingsmissie in Kunduz bij. De dag ervoor werd een werkbezoek gebracht aan het personeel van het logistieke detachement en het luchtmachtonderdeel met 4 F-16's op Mazar-e-Sharif.

De reis eindigde met een bezoek aan het fregat Hr. Ms. Van Amstel tijdens een havenbezoek in de Seychellen. Het marineschip wordt ingezet voor de bestrijding van piraterij nabij Somalië.

De hoogste Nederlandse militair was tijdens de reis in het gezelschap van Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom, toekomstig Directeur Operaties brigadegeneraal Leo Beulen en toekomstig plaatsvervangend Commandant Koninklijke Marechaussee brigadegeneraal Hillie Beentjes.

(ministerie van Defensie, 2 mei 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten